lör. jul 13th, 2024

Stress är en känsla från vår kropp som för vissa fysiska, mentala eller psykologiska krav med sig. Med positiv stress så menas den känslan av spänning som uppstår när du hamnar i en krävande situation som du tror att du kan hantera. Det kan handla om något träningsrelaterat, jobbrelaterad eller någon annan utmaning. Du kommer trycka på din kropps gränser för att nå ett visst mål. När du känner positiv stress så kommer du vilja agera.

Positiv Stress

Genom denna stress så får du energi att kasta dig in i ett projekt för att göra ditt bästa.

Ett liv helt utan stress kan vara väldigt tråkigt, det kan göra dig uttråkad och rastlös. Om du inte känner någon sorts stress alls så kommer du troligtvis inte göra någonting alls. Utan positiv stress så kanske det inte finns så mycket i livet som vi åstadkommer.

Ett liv helt utan stress kan vara tråkigt och sakna motivation. Det kan skapa depression.

Några exempel på positiv stress är:

  • När du köper ett nytt hus eller en ny lägenhet.
  • Du ska gå på bröllop.
  • Du får en befordran på jobbet.
  • Du träffar en ny partner.

Alla dessa exempel skapar en viss sorts stress även om det är saker som du tycker är kul och verkligen vill göra.

För mycket stress är skadligt för din hjärna men det kan också allt för lite stress vara. Rätt mängd av viss sorts stress har visat sig vara bra för din hjärna. Hur mycket stress och vilken sort varierar från person till person. Stress blir skadligt när du inte hinner med det du ska göra eller inte klarar av det.

Det finns många olika saker du kan göra för att minska den negativa stressen i ditt liv. Här kan du lära dig känna igen stress symptom. Här kan du lära dig mer om stresshantering. Du kan prova avslappningsövningar för att minska din stress. mindfulness, yoga och meditation har också visat sig minska stress.